joi, 23 februarie 2012

Despre localitatea Cristian



Comuna Cristian este situata in partea de sud est a judetului Brasov, amplasandu-se de o parte si de alta a DN 73, drum ce face legatura cu capitala Romaniei, Bucuresti, cu municipiul Pitesti, si in partea nordica cu municipiul Cluj si Targu Mures. In zona limitrofa perimetrului localitatii, aceasta se invecineaza in Nord cu Orasul Ghimbav, la Vest cu comuna Vulcan, la Sud cu orasul Rasnov, iar Est cu municipiul Brasov de care o despart aproximativ 8 km


Localitatea Cristian

Localitatea totalizeaza o suprafata de 2.773 ha, din care dispune de o suprafata impadurita de 880 ha, iar din punct de vedere hidrografic este tranzitat de paraul Ghimbasel . Comuna Cristian, intre localitatile judetului Brasov, este situata intre cele cu o populatie medie avand in prezent o populatie de 3900 locuitori.
În apropierea Cristianului, se află o pădure de stejari, cu unii copaci de peste 400 de ani. Aceasta este declarată monument al naturii, fiind protejată de lege. Reprezintă ultima rămăşiţă a unei vechi păduri ce se întindea în această zonă a Ţării Bârsei, de aici provenind şi simbolul care se află pe stema Cristianului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu